Website Jacques Bazen

Toronto
Home pagina
English home page
Over mezelf
About myself
Foto's van reizen (Pictures of travels)
- foto's Nederland (The Netherlands)
- foto's Europa (Europe)
- foto's Wereld (World)
Gastenboek (Guestbook)

Bezoek aan Toronto en West Ontario, juli 2002

In zuidwest Ontario leven een hoop Mennonieten, een stroming doopsgezinden. Sommigen van hen leven nog erg ortodox en weigeren om elektriciteit te gebruiken en auto's en dergelijke. Zij gebruiken nog paard en wagen overal voor. Ze wonen vooral in de omgeving van het stadje Kitchener. Hieronder zie je een aantal foto's.

ontario_mennonite.jpg

ontario_ploegen_paarden.jpg

ontario_paardenkar_winter.jpg

ontario_paardenkar.jpg

ontario_paardenkar1.jpg

toronto_bord.jpg

toronto_camera.jpg

Op weg naar Toronto. De stad is de grootste stad van Ontario, veel groter dan Ottawa de hoofdstad van het land. Wat meteen opvalt in Toronto is de CN-tower, een hoge zendmast, waar je ook als bezoeker in omhoog kan. Als je er tenminste een lange wacht tijd voor overhebt. Toen wij er waren, was het heel druk. Het zat er vol met irritant schreeuwende Italiaantjes. Per ongeluk was er toevallig net een of ander Rooms Katholiek festijn in de stad. Op het moment dat wij bovenin de toren stonden, was de paus net bezig met een of andere mis. Het terrein waar dat gebeurde was bijna naast de toren. De happening werd ook live uitgezonden op TV's die boven in de toren hingen.

toronto_skyline.jpg

toronto_cntower.jpg

toronto_cntower1.jpg

massale mis in Toronto
toronto_cntower_youthday2002.jpg

de vorige paus, toen al doodziek
toronto_paus.jpg

toronto_paus1.jpg

toronto_paus2.jpg

Behalve het prachtige uitzicht vanaf de CN tower op downtown Toronto, heeft deze toren ook een glazen vloer. Daar kun je op staan en ongeveer driehonderd meter recht naar beneden kijken. Dat is best wel scary. Tenminste dat vond ik. En ik heb geeneens echt last van hoogtevrees.

toronto_cntower_top.jpg

toronto_cntower_downtown.jpg

toronto_cntower_glazen_vloer.jpg

toronto_cntower_glazen_vloer1.jpg

Bezoek aan Toronto en West Ontario, juli 2002