Website Jacques Bazen

Quebec-city
Home pagina
English home page
Over mezelf
About myself
Foto's van reizen (Pictures of travels)
- foto's Nederland (The Netherlands)
- foto's Europa (Europe)
- foto's Wereld (World)
Gastenboek (Guestbook)

Bezoek aan Quebec, juli 2002

De stad Quebec is, net als Montreal, een geweldige plaats. Het is een stad met een echte oude binnenstad. Een zeldzaamheid in Noord Amerika. En bovendien nog eentje met geweldige koloniale architectuur. Het is een must om deze stad te bezoeken. 

Parlementsgebouwen Quebec
parlement_quebec.jpg

Quebec stadspoort
quebec_stadspoort.jpg

Hier een paar foto's van het interieur van de grootste kerk van Quebec. Een heleboel marmer en goud. Maar het is niet de oudste kerk van de stad, die staat in de benedenstad, het Quartier Petit Champlain.

quebec_kerk.jpg

quebec_kerk1.jpg

Aan de oevers van de enorme St. Lawrence rivier ligt de benedenstad van Quebec. Dat is het oudste deel van de stad, gebouwd door de Franse kolonisten. Het stadsdeel staat vol met oude koloniale gebouwen, zoals bijvoorbeeld op dit plein.

quebec_kaart.jpg

quebec_uitzicht.jpg

quebec_oud_plein.jpg

quebec_oud_plein1.jpg

Op dit plein staat nog een tastbare herinnering aan de Franse tijd, een levensgroot borstbeeld van de Franse zonnekoning, Lodewijk de Veertiende. Dezelfde figuur die ook paleis Versailles bij Parijs heeft laten bouwen. Verder staat er nog de eerste kerk van Quebec. Compleet met een model van het schip van de stichter van Quebec, de Franse ontdekkingsreiziger Samuel de Champlain.

quebec_louisxiv.jpg

quebec_louisxiv_tekst.jpg

quebec_oud_plein_kerk.jpg

quebec_interieur_kerk.jpg

quebec_interieur_kerk_schip.jpg

Vlak naast de binnenstad ligt de citadel van Quebec. Een machtig bouwsel, bovenop een stel rotsen, uitkijkend op de St. Lawrence rivier. Deze plaats, de Plains of Abraham, was in september 1759 de plaats waar een beslissende veldslag geleverd is. De Engelsen, onder aanvoering van generaal Wolfe beklommen de heuvels en gingen de strijd aan met de Franse troepen, onder leiding van de Marquis de Montcalm, die hier gelegerd waren. Aan het eind van de dag hadden de Engelsen de overwinning gehaald en werd Quebec definitief een onderdeel van het Britse imperium. Beide generaals kwamen overigens om in deze veldslag.

Citadel
quebec_citadel.jpg

Plains of Abraham
quebec_st_laurent.jpg

Citadel met promenade
quebec_promenade.jpg

En natuurlijk kan een bezoek aan Quebec niet compleet zijn, zonder een bezoek en een foto van het symbool van de stad, het chateau Frontenac. Een luxueus hotel, gebouwd in de negentiende eeuw.

quebec_promenade_frontenac.jpg

quebec_frontenac.jpg

En dan is het tijd om weer te gaan. Hier rijden we op de snelweg naar het zuiden, op de brug over de St. Lawrence rivier af.

quebec_brug.jpg

Bezoek aan Quebec, juli 2002