Website Jacques Bazen

Algonquin Provincial Park
Home pagina
English home page
Over mezelf
About myself
Foto's van reizen (Pictures of travels)
- foto's Nederland (The Netherlands)
- foto's Europa (Europe)
- foto's Wereld (World)
Gastenboek (Guestbook)

Bezoek aan Algonquin Provincial Park, juli 2002

Ongeveer 100 kilometer ten noordwesten van Ottawa, in de Canadese provincie Ontario, ligt het uitgestrekte Algonquin Provincial Park. Een enorm natuurgebied, van ongeveer de grootte van Nederland. Dwars door het gebied loopt een doorgaande weg, waaraan allerlei kampeerplaatsen liggen. Het park is bezaaid met bos, moeras en meren. Het is een prima plek om helemaal tot rust te komen en bijvoorbeeld lekker te gaan vissen.

algonquin_bord.jpg

algonquin_uitzicht.jpg

algonquin_uitzicht_bezoekerscentrum.jpg

Al rijdend over de doorgaande weg dwars door het park kwamen we langs een aantal prachtige meren, moerassen, en een familie die hun auto vanaf het talud in de berm gereden had. Niks ernstigs, alleen blikschade. De auto was wel total loss trouwens. Daar zijn geen beelden van bewaard gebleven. Wel van de omgeving en van de borden die ons waarschuwden om op te letten voor overstekende elanden.

algonquin_meer.jpg

algonquin_moeras.jpg

algonquin_parkweg.jpg

algonquin_eland_bord.jpg

overstekende_eland.jpg

In het park is een bezoekerscentrum, waar een heel wat informatie te vinden is over de natuur, de geschiedenis van het park en de oorspronkelijke bewoners van het gebied. Als je in de buurt bent is het verstandig om het bezoekerscentrum aan te doen, want behalve dat je veel leert, is het ook nog eens gratis.

bloem.jpg

algonquin_oorspronkelijke_bewoners.jpg

Bezoek aan Algonquin Provincial Park, juli 2002